Gumicukor!
Ezt egy kicsi házi készítésű gumicukor.
Ennek a receptjét a Celebrating Candy könyvben találtam és adni akartam egy esélyt adni ezeknek a finom cukorkáknak.
Plusz szeretek mókás, új dolgokat kipróbálni.
Ehhez szükséged lesz egy kevés ízesítetlen zselatinra.
…4 evőkanál vagy kb. 6 levél (envelope) kell belőle.
Adj hideg vizet a zselatinhoz, hogy lágyuljon.
Azután adj hozzá cukrot, majd forrald fel.
Később öntsd bele a keveréket serpenyőbe...
... És adjunk hozzá egy kis ízesített kivonatot.
Persze csak ha szeretnél csinálni több színben.
Bár a színezéshez csak egy vagy két cseppet kell hozzáadnod.
Elérhettem volna, hogy a dolgok kicsit könnyebbek legyenek. Nálam nem volt az ajánlott serpenyőméret hogymegcsináljam ezeket. Helyette volt nekem sok kicsi üreg, ez volt a serpenyőm.
Mondjuk azt, hogy éppen ragadós helyzetbe kerültem. :)
Miután a keveréket beleöntöttük a serpenyőbe, éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe így majd később elérhetővé válik hogy kockákra vágjuk. Ez reggelig (kb. 4-5 óráig a hűtőben maradhat, ha nem éjszaka készítjük) Vigyázzunk vele, mert nagy felfordulást okozhat maga után.
Ha kész után pedig kis kockákat kell vágnunk belőle.
De egy kicsi küzdés után nekem sikerült olyan helyes kockákat kapnom, amiket beboríthatnék cukorral.
Mostjön a kemény rész. azután hagytam nekik néhány napon keresztül, hogy kristályosodjanak.
Várakozás... :(
Bár a recept nem írja de én elővigyázatosságból lekentem az alját Pammal, hogy könnyeb legyen kimostni.
Ezek annyira mókásak voltak, hogy voltaképpen láttak összejöni,a ragadós ujjaim ellenére.